Континенти кои живееле брзо и кратко

Кога Земјата била сè уште млада планета, на неа имало многу континенти, кои во меѓувреме исчезнале, оставајќи само неколку траги зад себе. Ова го покажуваат најновите истражувања. Тие континенти, според зборовите на научниците од Универзитетот „Монаш“ во Мелбурн, живееле брзо и кратко, но затоа се создале основи за формирање на нови постојани континенти, од кои … Continue reading Континенти кои живееле брзо и кратко

Текстот Континенти кои живееле брзо и кратко е превземен од Reporter.mk.