Коронавирусот умира во вода и на собна температура за 72 часа

Експертите од Државниот истражувачки центар за вирусологија и биотехнологија „Вектор“, спровеле студија за способноста на коронавирусот да преживее во вода. Речиси 99,9 % од неговите честички умираат на собна температура и во вода за 72 часа. Ова го изјавиле од прес-службата на Сојузната служба за надзор и заштита на правата на потрошувачите и благосостојбата на … Continue reading Коронавирусот умира во вода и на собна температура за 72 часа

Текстот Коронавирусот умира во вода и на собна температура за 72 часа е превземен од Reporter.mk.