Литванија им препорача на своите граѓани да ги фрлат кинеските смартфони

Литванското министерство за одбрана им даде препорака на  своите граѓаните да ги фрлат  кинески мобилни телефони и да си купат нови. Ова дојде откао националниот центар за сајбербезбедност ги тестирал кинеските смартфони кои поддржуваат 5Г и утврдил дека еден модел на „Шјаоми“ има вградени алатки за цензура, додека па во модел на „Хуавеи“ се најдени  … Continue reading Литванија им препорача на своите граѓани да ги фрлат кинеските смартфони

Текстот Литванија им препорача на своите граѓани да ги фрлат кинеските смартфони е превземен од Reporter.mk.