Модни дезени што ќе бидат тренди во 2020 година

Еднобојната облека никогаш нема да излезе од мода. Нол, понекогаш секој тежнее кон тоа да го разблажи изгледот со интересни шари кои имаат многу пооригинален изглед од еднобојната палета на бои. Во новата година, дизајнерите предложија неколку интересни принтови.

Карирана облека

Ако се двоумите кој принт да го одберете во новата сезона, не би тревбало да се мачите. Тука е модерниот кариран примерок во сите негови манифестации. Големите или мали карирани примероци лебдеа на модните ревии. Треба да напоменеме дека црно-белите и класично црвено-зелениот тартан станаа посебно релативни во новата година.

Романтика со точки

Оваа година нема да заборавиме на романтиката. Се сложувате ли дека навистина евоцира на најубавите спомени од детството? Притоа, со помош на точките може да ги мешате најмодерните изгледи во ретро стил.

Цветни мотиви

Ни есенските и зимските колекции не можат да поминат без цвеќето. Препорачуваме да испробате романтичен фустан, со стотици цветни пупки. Исто така погледнете апстрактни цветни мотиви, како што е акварелот.

Текстот Модни дезени што ќе бидат тренди во 2020 година е превземен од Reporter.mk.