На разведен пар судот им додели заедничко старателство над кучињата

Аргентинскиот суд првпат во историјата на земјата додели заедничко старателство над две кучиња по разводот на брачен пар без деца и им одобри правото на посета. Судот во Сан Исидро му го додели старателство над деветгодишната Киара од мешана раса на нејзиниот сопственик Емануел Медина, а за Попај, шестгодишниот црн лабрадор, ќе се грижи неговата … Continue reading На разведен пар судот им додели заедничко старателство над кучињата

Текстот На разведен пар судот им додели заедничко старателство над кучињата е превземен од Reporter.mk.