Најлошиот пасвор кој луѓето го користеле годинава е 123456

Годинава беше одбележана со сериозни хакерски напади и упади во системите на големи компании и јавни претприемачи. За тоа во голема мера допринесуваат и самите корисници, вработени во компаниите, кои користат некои од најпопуларните шифри за логирање во системите. Компанијата NordPass, секоја година објавува Awful Password List, листа во која се најбројните и најпопуларните, а … Continue reading Најлошиот пасвор кој луѓето го користеле годинава е 123456

Текстот Најлошиот пасвор кој луѓето го користеле годинава е 123456 е превземен од Reporter.mk.