Научниците на чекор да откријат зошто Сонцето сјае

Научниците се на чекор да откријат зошто Сонцето сјае, пренесуваат светските медиуми. Тие откриле дека за време на мистериозниот процес на Сонцето, се формираат неутрини, елементарни честички, а тоа може да им помогне да ги разберат сите тајни на оваа ѕвезда. Велат дека можат да ја откријат целата нејзина структура. Благодарение на ова откритие, научниците … Continue reading Научниците на чекор да откријат зошто Сонцето сјае

Текстот Научниците на чекор да откријат зошто Сонцето сјае е превземен од Reporter.mk.