Непал од есен повторно ќе дозволи качување на Монт Еверест

Непал објави дека од есен повторно ќе ги отвори Хималаите, вклучувајќи го и Монт Еверест, за да ја поттикне економијата во земјата која во голем дел зависи од туризмот. Непал, каде што се наоѓаат осум од 1-те. највисоки планини на светот, ги забрани искачувањата во март за да се спречи ширењето на коронавирусот. Во земјата досега се … Continue reading Непал од есен повторно ќе дозволи качување на Монт Еверест

Текстот Непал од есен повторно ќе дозволи качување на Монт Еверест е превземен од Reporter.mk.