Нов парфем со мирисот на Вселената за 15 долари

Земјаните наскоро можеби би можеле да си го купат мирисот на вселенското пространство, што ќе биде пуштен на пазарот како парфем. Според хемичарот Стив Пирс, астронаутите мирисаат како „мешавина од барут, бифтек, малини и рум“. Парфемот „О’де Спас” (Eau de Space) е негово дело. Како што објави Си-Ен-Ен, тој е и основач на проектот на … Continue reading Нов парфем со мирисот на Вселената за 15 долари

Текстот Нов парфем со мирисот на Вселената за 15 долари е превземен од Reporter.mk.