Нов сој на корона вирус во Јапонија, различен од тој во Британија

Откриен е нов на коронавирусот, различен од тој во Велика Британија, откако е пронајден кај четири лица кои пристигнале во Токио од Бразил. Ова го соопшти јапонското Министерство за здравство. Од тамау велат дека шетворицата патници кои на 2 јануари слетале на аеродромот Ханеда во Токио од Амазонас, Бразил имале позитивен тест на ковид-19 откако … Continue reading Нов сој на корона вирус во Јапонија, различен од тој во Британија

Текстот Нов сој на корона вирус во Јапонија, различен од тој во Британија е превземен од Reporter.mk.