Од мис на Украина која се приклучи во војна до снимките од видеоигра: Лажни вести кои го обиколија светот

Веќе десет дена трае руската инвазија на Украина. Меѓу вестите, снимки, фотографии и изјави кои пристигаат од воената зона, која ја покрива речиси цела Украина, беа објавени многу дезинформации,  лажни вести или погрешно протолкувани информации. Ова се некои од нив: Оклопното возило што го згази автомобилот било украинско, а не руско? Најпрво одекна веста дека … Continue reading Од мис на Украина која се приклучи во војна до снимките од видеоигра: Лажни вести кои го обиколија светот

Текстот Од мис на Украина која се приклучи во војна до снимките од видеоигра: Лажни вести кои го обиколија светот е превземен од Reporter.mk.