Од „Шоуто на Труман“ до „Зараза“: Филмови кои ја предвидоа иднината

Многу дела од седмата уметност се познати по тоа што децении пред да се појават одредени појави, тие носеа сосема јасни пораки за нив. Во времето на снимањето, тие припаѓаа на жанрот научна фантастика, но овие наслови денес се само осврт на некои од веќе етаблираните појави од нашето секојдневие. Мобилните телефони, Јутјуб, реалните шоуа, … Continue reading Од „Шоуто на Труман“ до „Зараза“: Филмови кои ја предвидоа иднината

Текстот Од „Шоуто на Труман“ до „Зараза“: Филмови кои ја предвидоа иднината е превземен од Reporter.mk.