„Октоберфест“ нема да се одржи ни годинава поради коронавирусот

Најголемиот фестивал на пивото, „Октоберфест“ во Минхен поради пандемијата со коронавирусот нема да се одржи ни оваа година, најави премиерот на Баварија, Маркус Содер. „Октоберфест нема да биде возможно да се одржи ни оваа година“, рече премиерот на Баварците, Маркус Содер, по консултациите со градот Минхен. Содер, исто така, препорача и другите градови во Баварија, … Continue reading „Октоберфест“ нема да се одржи ни годинава поради коронавирусот

Текстот „Октоберфест“ нема да се одржи ни годинава поради коронавирусот е превземен од Reporter.mk.