По две маски, една василичарска , една против корона: Вевчанци не се откажуваат од карневалот

Градоначаникот на Општината Вевчани, Сашо Јанкоски, потврди дека годинава ќе се одржи  Вевчанскиот карневал. Вели дека  општина Вевчани се откажува од организирање на концертите на 12 и 13 јануари за да се спречи масовно собирање поради пандемијатата со ковид-19, но не и од тоа да се мешаат во одлагање прославата на Свети Василија. Вели дека … Continue reading По две маски, една василичарска , една против корона: Вевчанци не се откажуваат од карневалот

Текстот По две маски, една василичарска , една против корона: Вевчанци не се откажуваат од карневалот е превземен од Reporter.mk.