Почина американецот кому му пресадија срце од свиња пред два месеци

Во вторникот почина американецот Дејвид Бенет (57), првиот пациент кому му беше пресадено генетски модифицирано срце од свиња, засега од непознати причини, изјавија Медицинскиот центар на Универзитетот во Мериленд, каде што беше извршена трансплантацијата на 7 јануари. Новото срце работеше добро со недели, без знаци на одбивање. Иако беше изнемоштен од лежење во кревет, сепак добиваше … Continue reading Почина американецот кому му пресадија срце од свиња пред два месеци

Текстот Почина американецот кому му пресадија срце од свиња пред два месеци е превземен од Reporter.mk.