Почина Медлин Олбрајт, првата жена државен секретар на САД

На 84-годишна возраст почина Медлин Олбрајт, првата жена државен секретар на САД, која помогна да се води западната надворешна политика по Студената војна, објави Си-ен-ен. Веста за нејзината смрт ја потврди и персоналот на групата „Олбрајт стоунбриџ“, глобална стратешка фирма основана од Олбрајт. Таа ја презема функцијата на 64. државен секретар на САД на 23 … Continue reading Почина Медлин Олбрајт, првата жена државен секретар на САД

Текстот Почина Медлин Олбрајт, првата жена државен секретар на САД е превземен од Reporter.mk.