Почнува зимското сметање на времето

Следниот викенд, 25 октомври, ќе почне зимското сметање на времето. Во 3 часот наутро стрелките ќе се поместат еден час наназад, на 2. Ова можеби ќе биде последен пат часовникот да се враќа назад. Веќе неколку години во Европа се зборува за укинување на летното и зимското сметање на времето. Европската комисија предложи укинување на … Continue reading Почнува зимското сметање на времето

Текстот Почнува зимското сметање на времето е превземен од Reporter.mk.