Полицијата го растури карневалот во Вевчани, фрштеа пцовки од василичарите на дефилето

Полицијата го растури карневалот во Вевчани, кој оваа година не беше официјално организиран од страна на Општината поради пандемијата на коронавирус. Од Министерството за внатрешни работи соопштија дека полицијата интервенирала поради непочитувањето на мерките за спречување на ширење на коронавирусот односно забраната за групирање на повеќе од четири лица. Присутните ја дочекаа полицијата со пцовки, … Continue reading Полицијата го растури карневалот во Вевчани, фрштеа пцовки од василичарите на дефилето

Текстот Полицијата го растури карневалот во Вевчани, фрштеа пцовки од василичарите на дефилето е превземен од Reporter.mk.