Поради малите и скапи станови, во Шпанија има многу жаришта со корона

Шпанија најмногу е погодена од коронавирусот поради скапите и мали станови во кои луѓето живеат таму, велат експертите. Многу од Шпанците немаат пари за луксузни, големи и удоби станови, пишува „Дојче Веле“. „Еуростарт“ процнува дека просечно шпанско семејство со две деца, заработува во просек околу 20.000 евра помалку, отколку исто такво семејство во Германија. Како … Continue reading Поради малите и скапи станови, во Шпанија има многу жаришта со корона

Текстот Поради малите и скапи станови, во Шпанија има многу жаришта со корона е превземен од Reporter.mk.