Португалија ја затвори последната електрана на јаглен, девет години пред крајниот рок

Во текот на викендот Португалија ја затвори последната електрана на јаглен, девет години пред крајниот рок поставен од земјата, со што официјално престана со производство на електрична енергија од јаглен, пренесуваат странските медиуми. Таа беше втор најголем загадувач во земјата. Дури 60-70 % од електричната енергија што се троши во Португалија доаѓа од обновливи извори на … Continue reading Португалија ја затвори последната електрана на јаглен, девет години пред крајниот рок

Текстот Португалија ја затвори последната електрана на јаглен, девет години пред крајниот рок е превземен од Reporter.mk.