Пожарникари се соблекоа за новиот календар за 2019

Пожарникарите од Австралија,  традиционално се соблекоа за календарот за 2019 година. Тие позираа со мали кучиња, мачиња и други животни во рацете.

Фотографиите од разголените пожарникари секоја година стануваат вирална сензација. Дополнителен бонус е што со позирањето со животни тие сакаат да ја поткренат свеста за заштита на дивиот свет во Австралија.

Дел од фотките од календарот за 2019:

5

 

Текстот Пожарникари се соблекоа за новиот календар за 2019 е превземен од Reporter.mk.