Прамен од косата и на Линколн и крвавата телеграма продадени за 81.000 долари

Прамен од косата на поранешниот американски претседател Абрахам Линколн, заедно со крвавата телеграма за неговиот атентат од 1865 година, е продаден на аукција за 81.000 американски долари, објави аукциската куќа РР со седиште во Бостон. Нема информации за купувачот. Праменот од косата на поранешниот американски претседател долг пет сантиметри го исекол лекарот кој го прегледал … Continue reading Прамен од косата и на Линколн и крвавата телеграма продадени за 81.000 долари

Текстот Прамен од косата и на Линколн и крвавата телеграма продадени за 81.000 долари е превземен од Reporter.mk.