Првата шведска премиерка си поднесе оставка само неколку часа откако беше избрана

Шведската премиерка Магдалена Андерсон, си поднсе оставка само неколку часа откако беше избрана. Таа оставката ја поднесе откако парламентот не го поддржа владиниот предлог буџет, а коалициониот партнер Зелените, ја напушти малцинската влада. „Станува збор за почитување, но, исто така не сакам да водам влада чиј легитимитет може да се доведе во прашање“, рече Андерсон … Continue reading Првата шведска премиерка си поднесе оставка само неколку часа откако беше избрана

Текстот Првата шведска премиерка си поднесе оставка само неколку часа откако беше избрана е превземен од Reporter.mk.