Првпат ќе слушнеме како звучи ветерот на Марс: Роверот „Истрајност“ ќе снима и видеа со звук

Скопското астрономско друштво на својот „Фејсбук“ објасни што следува по слетувањето на роверот Истрајност, на НАСА, на планетата Марс. „Се будиме полека. Роверот Истрајност (Perseverance) пред два дена слета во кратерот Језеро на Марс. Сега останува да му се смени софтверот за слетување со софтверот за работа на Марс. Полека ќе се проверува дали сите … Continue reading Првпат ќе слушнеме како звучи ветерот на Марс: Роверот „Истрајност“ ќе снима и видеа со звук

Текстот Првпат ќе слушнеме како звучи ветерот на Марс: Роверот „Истрајност“ ќе снима и видеа со звук е превземен од Reporter.mk.