Ракопис од Ајнштајн со Теоријата за релативноста е продаден за 11,6 милиони евра

Ракопис на Алберт Ајнштајн, во кој тој ја испитувал својата Теорија на релативноста, е продаден на аукција за рекордни 11,6 милиони евра во Париз. Станува збор за ракопис на 54 страници напишан 1913/1914 година во Цирих, Швајцарија, што го пишувале Ајнштајн и неговиот соработник Микеле Бесо. Аукциската куќа „Кристи“, каде што се одржа лицитацијата, пред … Continue reading Ракопис од Ајнштајн со Теоријата за релативноста е продаден за 11,6 милиони евра

Текстот Ракопис од Ајнштајн со Теоријата за релативноста е продаден за 11,6 милиони евра е превземен од Reporter.mk.