Речиси 30 милиони Американци немаат доволно храна за да преживеат

Речиси 30 милиони луѓе во Соединетите Американски Држави се изјасниле дека минатата недела немале доволно храна. Ова го покажуваат податоците од неделната анкета направена за потрошувачката на домаќинствата, од страна на американското Биро за попис на населението. Податоците од анкетата се објавени во средата и покажуваат дека околу 29,3 до 249 милиони испитаници изјавиле дека … Continue reading Речиси 30 милиони Американци немаат доволно храна за да преживеат

Текстот Речиси 30 милиони Американци немаат доволно храна за да преживеат е превземен од Reporter.mk.