Ридска населба во Лима претворена во најголемиот мурал во Јужна Америка

Уметниците Карла Маган и Даниел Манрик обоија ридска населба во Лима, Перу, во боите на виножитото и ја претворија некогаш сивата населба во најголемиот мурал во Јужна Америка. Населбата Летисија која се наоѓа на ридот Сан Кристобал, може да се види од повеќе точки во главниот град на Перу. Проектот во населбата Летисија почнал пред … Continue reading Ридска населба во Лима претворена во најголемиот мурал во Јужна Америка

Текстот Ридска населба во Лима претворена во најголемиот мурал во Јужна Америка е превземен од Reporter.mk.