САД ја изврши првата смртна казна врз жена од 1953

Американската влада ја погуби Лиса Монтгомери. Тоа е единствената жена која чекаше извршување федерална смртна казна. Врховниот суд ја отфрли можноста за одложување во последен момент па таа  прими смртоносна инјекција во затворот во Тер Хоут во Индијана. Лиса е  првата жена од 1953 година врз која била извршена федерална смртна казна. Нејзините адвокати се … Continue reading САД ја изврши првата смртна казна врз жена од 1953

Текстот САД ја изврши првата смртна казна врз жена од 1953 е превземен од Reporter.mk.