Само 40 минути во денот децата од Кина ќе може да користат ТикТок

Кинезите продолжуваат со прилично радикалните потези со коишто сакаат да ги заштитат децата од проблемите кои им се закануваат поради претераната употреба на онлајн светот. Прво го ограничија играњето видеоигри за помладите од 18 години на само 3 часа неделно затоа што некои истражувања покажуваат дека премногу време поминато пред екран, освен кратковидност, може да … Continue reading Само 40 минути во денот децата од Кина ќе може да користат ТикТок

Текстот Само 40 минути во денот децата од Кина ќе може да користат ТикТок е превземен од Reporter.mk.