Семејството од „Медена земја“ бара помош, 8 деца нема каде да се бањаат

Семејството на Љутфије Сам кое се појавува во документарниот филм „Медена земја“, бара помош за осумте деца од кои најмалото има една година. Семејството го посетило екипата на ТВ 21, од каде што информираат дека во старата куќа нема основни услови за живот, а децата немаат каде да се бањаат. Единствен приход им е продажбата на мед, а добронамерни луѓе помагаат колку што можат со добротворен прилог.
Од државата добиваат помош од мерката за трето дете. Десет-членото семејство бара од хуманите лица да им помогнат со храна и облека.

Текстот Семејството од „Медена земја“ бара помош, 8 деца нема каде да се бањаат е превземен од Reporter.mk.