Супермасовна Црна дупка се наоѓа многу поблиску до Земјата, отколку што се претпоставувало

Со најновото ажурирање на мапата на Млечниот пат, научниците откриле дека познатата за нив Супермасовната Црна дупка, се наоѓала многу поблиску до Земјата, отколку што претходно тие претпоставувале. Астрономите велат дека Земјата се наоѓа многу поблиску до Црната дупка во центарот на галаксијата Млечен пат. Станува збор за супермасовната црна дупка „Стрелец А“, која е … Continue reading Супермасовна Црна дупка се наоѓа многу поблиску до Земјата, отколку што се претпоставувало

Текстот Супермасовна Црна дупка се наоѓа многу поблиску до Земјата, отколку што се претпоставувало е превземен од Reporter.mk.