Тројца Македонци се искачија на највисокиот вулкан во светот

Тројца Македонци, се искачија на највисокиот вулкан на светот, Ојос дел Саладо  (Очите на солта), кој се наоѓа во пустината Атакама, во Чиле. Охриѓаните Филип Василески – Четкар и Горан Митрески и велешанецот Љупче Ѓорѓиев биле заедно со Зоран Павловиќ од Србија. Тие објавија слики од експедицијата на „Фејсбук“ и открија дека се првите Македонци што го освоиле највисокиот вулкански врв на светот.

Текстот Тројца Македонци се искачија на највисокиот вулкан во светот е превземен од Reporter.mk.