Убиени над 1.400 делфини во еден ден во традиционалниот лов на Фарски Острови

Повеќе од 1.400 делфини се убиени на Фарски Острови за еден ден. Ова го осудија и најтврдокорните бранители на оваа традиционална практика. Делфините биле насочени кон плитките води, а потоа ги оставиле со часови да се вртат во место, пред да бидат масакрирани со ножеви. Лешовите ги извадиле на плажа, а потоа  месото било поделено … Continue reading Убиени над 1.400 делфини во еден ден во традиционалниот лов на Фарски Острови

Текстот Убиени над 1.400 делфини во еден ден во традиционалниот лов на Фарски Острови е превземен од Reporter.mk.