Уморно од исмевањата на туристите, селото Фукинг го промени името по 1.000 години

Австриското село Фукинг (Fucking) конечно ќе се ослободи од своето несреќно име, поради кое најчесто ги привлекуваше туристите. Градоначалничката Андреа Холцнер изјави дека името ќе биде променето во Фугинг (Fugging) на 1 јануари 2021. „Можам да потврдам дека името на селото е променето. Не сакам ништо повеќе да додадам, имавме доста медиумско лудило во минатото“, … Continue reading Уморно од исмевањата на туристите, селото Фукинг го промени името по 1.000 години

Текстот Уморно од исмевањата на туристите, селото Фукинг го промени името по 1.000 години е превземен од Reporter.mk.