(Видео) Црквата бара Кипар да ја повлече песната за „Евровизија“

Православната црква во Кипар побара од владата, да ја повлече песната за Евровизија, „Ел Диабло“, со која пејачката Елена Тсагриноу, треба да настапи во мај во Холандија. На црквата не и се допаѓа насловот на песната, кој е шпански збор и означува ѓавол. Била покрената и дигитална петиција, која ја поддржале повеќе од 16.000 луѓе. … Continue reading (Видео) Црквата бара Кипар да ја повлече песната за „Евровизија“

Текстот (Видео) Црквата бара Кипар да ја повлече песната за „Евровизија“ е превземен од Reporter.mk.