(Видео) Египет со древна церемонија ја отвори авенијата на сфингите во Луксор, изградена пред 3.000 години

Египетските власти со огномет и церемонии ја отворија реновирана древна авенија во градот Луксор која датира од пред 3.000 години. Ова е уште еден проект на владата со кој се нагласуваат археолошките богатства на земјата, а има цел да привлече туристи во државата. Церемонија наликуваше на древна процесија во која учествуваа стотици изведувачи на кочии, … Continue reading (Видео) Египет со древна церемонија ја отвори авенијата на сфингите во Луксор, изградена пред 3.000 години

Текстот (Видео) Египет со древна церемонија ја отвори авенијата на сфингите во Луксор, изградена пред 3.000 години е превземен од Reporter.mk.