(Видео) Емпајер стејт билдинг го прослави својот 90. јубилеј

Најпознатата деловна зграда во светот, Емпајер стејт билдинг го слави 90-годишниот јубилеј. Една од најпрепознатливите градби во Њујорк со 102 ката е едно од најпопуларните градски обележја, кое годишно го посетуваат околу четири милиони луѓе. Емпајер стејт билдинг е отворен на 1 мај 1931 година, со симболично притискање на копче и палење светла од страна … Continue reading (Видео) Емпајер стејт билдинг го прослави својот 90. јубилеј

Текстот (Видео) Емпајер стејт билдинг го прослави својот 90. јубилеј е превземен од Reporter.mk.