(Видео) Македонската и германската химна во рок изведба

Амбасадата на Германија го прослави Денот на обединувањето со прием на кој гостите ги дочека невообичаена изведба на македонската и на германската химна во рок верзија. Куќата на уметноста „Карев“, центарот за креативно живеење „Парк“ и Ромската рок школа приредија возбудлива музичка презентација на химните која беше дочекана со долг аплауз и со извикувања браво.

„ Единство на нов начин“, беше пораката од амбасадата околу идејата за овој настап.

 

BRAVISSIMO!!! Art house Karev with Emilija Ristanovska, Roma Rock School with Alvin Salimovski, Nevrus Bajram and парК – Центар за креативно живеење with Jasna SoptrajanovaFeierlichkeit zum Tag der Deutschen Einheit – Ден на германско единствоEinigkeit auf eine neue Art und Weise – Единство на нов начинYou made my day and not only mine!!! B R A V O !!!

Gepostet von Bjanka Zafirovic-Ordanoska am Mittwoch, 10. Oktober 2018

Текстот (Видео) Македонската и германската химна во рок изведба е превземен од Reporter.mk.