(Видео) Научниците открија што им било на овците кои 12 дена се движеле во круг

Научници велат дека ја откриле веројатната причина и објаснување за бизарното однесување на стадо овци кои 12 дена се движеле во круг на една фарма во Монголија. Видеото кое претходно го објавија кинеските медиуми, а им го испрати стопанот, стана хит на „Твитер“. „Изгледа дека овците предолго биле затворени. Тоа резултирало со стереотипно однесување. Движење … Continue reading (Видео) Научниците открија што им било на овците кои 12 дена се движеле во круг

Текстот (Видео) Научниците открија што им било на овците кои 12 дена се движеле во круг е превземен од Reporter.mk.