(Видео) Обезглавен наставник во Франција, затоа што покажал карикатура од пророкот Мухамед

Францсукиот учител Самуел Пати бил обезглавен вчера од страна на 18 годишен исламистички терорист, откако на часот покажал карикатура од пророкот Мухамед, пренесува „Дејли Мејл“. Наставникот бил убиен во едно предградие на Париз од ученикот Абулах А, од Чеченија. Тој пред десетина дена добил смртни закани, затоа што отворил дискусија за карикатурите и зборувал на темата … Continue reading (Видео) Обезглавен наставник во Франција, затоа што покажал карикатура од пророкот Мухамед

Текстот (Видео) Обезглавен наставник во Франција, затоа што покажал карикатура од пророкот Мухамед е превземен од Reporter.mk.