(Видео) Охридските нуркачи и годинава запалија василичарски оган во езерото

Членовите на нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид и оваа година запалија василичарски оган во водите на Охридското Езеро за на свој начин да им ја честитаат Стара нова година и Василица на православните христијани. Нуркачите од клубот „Амфора“ се познати и по тоа што секоја година китат елка на дното на Охридското Езеро за Нова … Continue reading (Видео) Охридските нуркачи и годинава запалија василичарски оган во езерото

Текстот (Видео) Охридските нуркачи и годинава запалија василичарски оган во езерото е превземен од Reporter.mk.