(Видео) Охридските нуркачи трет пат запалија василичарски оган во езерото

Членовите на нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид трета година по ред запалија василичарски оган во водите на Охридското Езеро. Тие на свој начин на православните христијани им ги честитаа Стара Нова година и Василица, но и претстојните празници Богојавленије Водици и Св. Јован Крстител. Нуркачите од клубот „Амфора“ се познати и по тоа што секоја … Continue reading (Видео) Охридските нуркачи трет пат запалија василичарски оган во езерото

Текстот (Видео) Охридските нуркачи трет пат запалија василичарски оган во езерото е превземен од Reporter.mk.