(Видео) Ски туризмот некогаш на Попова Шапка-филм за убавите времиња

Продукцијата е на „Вардар филм“, Скопје. Содржината е посветена на развојот на туризмот на шарпланинскиот регион и растителниот и животинскиот свет на Шара, на Тетово и Гостивар, Галичник и Лазарополе, Бигорски, мавровско.

Режијата е на Трајче Попов, по сценарио на Нешо Марковски. Зад камерата е Билбиловски Киро, а монтажата е на Драгомир Панков.

1958 – Попова Шапка и Тетово – документарен филм from Дарко Гавровски on Vimeo.

Текстот (Видео) Ски туризмот некогаш на Попова Шапка-филм за убавите времиња е превземен од Reporter.mk.