(Видео) Снег падна во Саудиска Арабија првпат по 50 години

Климатските промени и како придонесоа за промена на климата воцелиот свет. Од вечно лето во вечна зима, што ли ќе ни донесе иднината допрва ќе видиме. Во Саудиска Арабија зимава имаше необични временски услови, температурите се спуштија под нулата, а обилни врнежи од снег беа забележани во пустината за првпат после 50 години. Во текот … Continue reading (Видео) Снег падна во Саудиска Арабија првпат по 50 години

Текстот (Видео) Снег падна во Саудиска Арабија првпат по 50 години е превземен од Reporter.mk.