(Видео) Зеленски доби портрет од семки во Косово

Уметникот Алкент Пожегу од Косово се најде во центарот на вниманието откако странските медиуми објавија дека направил портетот на украинскиот претседател Володимир Зеленски, користејќи семки. Тој веќе подолго време се занимава со правање мозаици и портрети од разни видови семиња, а поседува и два Гинисови рекорди за правење огромни мозаици со користење на различни зрна и семиња од растенија. … Continue reading (Видео) Зеленски доби портрет од семки во Косово

Текстот (Видео) Зеленски доби портрет од семки во Косово е превземен од Reporter.mk.