Вимблдон е празен и тивок за првпат од 1945 година

  Тенискиот клуб Ол Ингленд во Лондон е тивок и празен кога вообичаено беше преполн со луѓе и се создаваа неподносливи гужви и редици. Завчера требаше да биде првиот ден на Вимблдон, најпрестижниот тениски турнир на светот, но поради пандемијата на коронавирусот, уште на 1 април беше донесена одлука за негово прво откажување од 1945 … Continue reading Вимблдон е празен и тивок за првпат од 1945 година

Текстот Вимблдон е празен и тивок за првпат од 1945 година е превземен од Reporter.mk.