Влера ја победи леукемијата: Радост на детската клиника во Скопје

Три и полгодишна Влера ја победи леукемијата, болеста со која се бореше долг период.  Оваа вест беше споделена  на фејсбук-профилот на невладината организација САНО.

„Влера рече чао леукемија! Вака се скока од радост ! , објави невладината организација САНО на својот фејсбук-профил.

Веста ја потврди Марија Тасев, претседател на организацијата САНО.  Влера од оваа тешка болест се лекувала на детската клиника во Скопје, но благодарение на нејзината голема волха и посветеноста на лекарите, болеста е веќе победена.

 

Текстот  Влера ја победи леукемијата: Радост на детската клиника во Скопје е превземен од Reporter.mk.