Во Англија ќе се гради измислениот град на хобитите од „Господарот на прстените“

Група архитекти и градежни инженери започнаа кампања преку „Индиегого“ за да соберат пари и да го изградат Минас Тирит, измислен град на хобитите во Средната земја кој се спомнува во романот „Господар на прстените“ на Толкин. Тимот предводен од архитектот Џонатан Вилсон е решен да создаде една од најважните туристички атракции на планетата, а нивната … Continue reading Во Англија ќе се гради измислениот град на хобитите од „Господарот на прстените“

Текстот Во Англија ќе се гради измислениот град на хобитите од „Господарот на прстените“ е превземен од Reporter.mk.