Во Молдавија пијани возачи мораат да работат во мртовечница

Молдавија најде радикален, но и ефикасен начин да го намали бројот на луѓе кои возат пијани. Оние на кои им е одземена дозволата поради за возење под дејство на алкохол, може да си ја вратат ако прво платат околу 200 евра (просечната плата е околу 270 евра), а со тоа да купат билет за специјална … Continue reading Во Молдавија пијани возачи мораат да работат во мртовечница

Текстот Во Молдавија пијани возачи мораат да работат во мртовечница е превземен од Reporter.mk.