Во руските метроа веќе не мора да плаќате билет, постои систем на препознавање на лицето

Властите во Москва воведоа ситем со кој граѓаните ќе можат да ги платат своите билети за да се возат со метро, само со препознавање на лицето. Се што треба да направат е да погледнат во камерата и вратата ќе им се отвори, освен за оние кои немаат платено претходно. Плаќањето се врши со помош на … Continue reading Во руските метроа веќе не мора да плаќате билет, постои систем на препознавање на лицето

Текстот Во руските метроа веќе не мора да плаќате билет, постои систем на препознавање на лицето е превземен од Reporter.mk.